lauantai 6. helmikuuta 2010

Viikonlopun herkkuja



Vuosi on mennyt miekkosen rinnalla ja painoa on kertynyt 5 ylimääräistä kiloa. Ruvettiin sitten yhdessä kilojamme kartuttamaan. Reilu kaksi viikkoa ollaan oltu proteiini dietiillä ja multa on tippunut kolme kiloa. Samalla linjalla jatkttiin ja kokattiin vähä hiilihydraattisia ruokia.




Vähä hiilihydraattinen moussaka

400g munakoisoa
suolaa
oliiviöljyä
800g jauhelihaa
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
500g paseerattua tomaattia
mausteita, esim. suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta, oreganoa
2dl kuohukermaa
300g mozzarella-emmental juustoraastetta
1 kananmuna
suolaa

Leikkaa munakoiso pitkittäin vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi. Ripottele leikkuupinnoille suolaa ja jätä tekeytymään noin puolen tunnin ajaksi. Suola imee munakoisosta nestettä ja parantaa makua. Huuhtele sitten munakoisoviipaleet juoksevan veden alla ja kuivaa talouspaperilla. Paista viipaleet molemmin puolin kauniin värisiksi oliiviöljyssä.

Ruskista jauheliha, lisää pieneksi paloitellut sipulit. Jatka ruskistamista kunnes sipulit ovat läpikuultavia. Lisää mausteet ja tomaattimurska, jätä hautumaan juustokastikkeen valmistamisen ajaksi.

Kuumenna kerma kiehuvaksi ja keitä kokoon jonkin aikaa, kunnes kerma jonkin verran sakenee. Lisää juustoraasteet ja kananmuna, mausta suolalla.

Kokoa moussaka uunivuokaan: alimmaiseksi munakoisoviipaleita, sitten jauhelihakastike, jälleen munakoisoa, ja päällimmäiseksi juustokastike. Paista n. 200 asteessa vajaa tunti.

Munakoison tilalla voi käyttää myös kesäkurpitsaa. Pekonikuutiot, paprika ja puna- tai valkoviini tuovat lisää makua lihakastikkeeseen, mutta hyvää on ilmankin.




Vähä hiilihydraattinen pizza

Pohja
200g maustamatonta bonjour tuorejuustoa
200g valkosipuli bonjour tuorejuustoa
8 kananmunaa
3dl emmental juustoraastetta
2dl kuohukermaa
3tl pizza maustetta
3 valkosipulin kynttä

Täytteeksi mitä sitten ikinä haluaakin. Mulla oli puoli pellillistä kana, feta, kinkku ja tomaaatti. Toinen puoli snelmannin meetwursti, feta, kinkku ja tomaatti. Pinnalle juustoraastetta ja pizza maustetta-

Sekoita kaikki pohjan aineet keskenään ja kaada uunipellille joka on vuorattu leivinpaperilla. Pohjan koostumus oli todella löysä, joten laitoin sen uuniin 225 asteeseen hetkeksi, jotta seos jähmettyy n. 5min. Lisää sitten täytteet pinnalle ja paista pizzaa kunnes juusto ruskistuu.


Mmm.. Maukasta oli! Jos ihan rehellisiä ollaan, niin juhlan kunniaksi tuli syötyä prinsessakakkua. Mutta kerran sitä nyt vain juhlitaan!

2 kommenttia:

  1. Me harrastettii mutsin kanssa viime vuonna karppaamista ja karppipizza oli kyl helvetin hyvää. :)

    VastaaPoista
  2. Ei niin hyvää kuin moussaka. Oon koht syöny moussakaa viikon, fetan kera! (:

    VastaaPoista